ششپري: حسرت تلخ گوانگجو رابا خوش رنگترين مدال اينچئون فراموش ميكنم
كاپيتان تيم ملي تكواندو 2 مدال نقره قهرماني آسيايي و مدال برنز بازيهاي آسيايي گوانگجو چين را در كارنامه دارد. شش پري در اين اينچئون در يك وزن بالاتر مبارزه مي كند و مي خواهد در 57- كيلوگرم اتفاقات تلخ بازيهاي آسيايي 2010 را فراموش كند.
شش پري كه در يكي از سخت ترين وزن هاي اين رقابتها به روي شياپ چانگ مي رود، بسيار اميدوار است خوش رنگترين مدال المپيك هفدهم آسيايي را دشت كند.
گفت و گوي كاپيتان تيم ملي تكواندوي بانوان را با سايت فدراسيون تكواندو در ادامه خواهيد خواند:
*جايت را با سوسن حاجي پور عوض كردي، فكر مي كني حضور در يك وزن بالاتر چقدر به تو كمك مي كند؟
- من سابقه حضور در اين وزن را هم دارد. در جام جهاني در وزن 57- كيلوگرم مبارزه كردم و چين و چين تايپه را هم بردم. يكماه قبل هم در نظاميان جهان به مدال طلاي وزن چهارم رسيدم. خيلي خوب است كه ديگر مجبور به كم كردن وزن نيستم و فكر مي كنم با توجه به فيزيكي كه دارم، بتوانم در اين وزن نتيجه خوبي را بدست آورم.
*رنگ مدال برنز دوره قبل، در اينچئون خوش رنگتر مي شود؟
- اميدوارم كه اين اتفاق بيفته. در گوانگجو مي توانستم به طلا برسم. روي يك اشتباه فينال را از دست دادم تا حسرت تلخ آن روز هميشه با من باشد. آن سال كسي كه مدال طلاي بازيهاي آسيايي را گرفت در قهرماني آسيا نتيجه را به من واگذار كرد.
* و حالا بعد از 4 سال، تو فرصت جبران داري.
- همين طور است. اما بايد بگويم وقتي از سكوي سوم گوانگجو پايين آمدم فكرش را نمي كردم كه در اينچئون نماينده ايران باشم. گفتم تكواندوي من با برنز بازيهاي آسيايي تمام شد. اما حالا كه اين فرصت را دارم، قدر تك تك لحظه هايم را مي دانم.
* چرا انقدر فرزا و نشيب داري، يك موقع هستي و يك موقع نيستي!
- من به خاطر يك سري مسائل شخصي مي خواستم تكواندو را كنار بگذارم. يكي از دلايل برگشتم حضور استا مداح و استاد تهراني بود. هر وقت نبودم، خودم نخواستم. اما حالا براي كسب بهترين مدال تا آخرين لحظه مي جنگم.
* هم كاپيتان هستي و هم مدال برنز بازيهاي آسيايي را داري. در اينچئون چقدر كارت سخت خواهد بود؟
- كاپيتان بودن، مسئوليت سختي است. بايد به تك تك بازيكنان روحيه بدهي و خستگي هايت را پنهان كني تا بقيه بازيكنان پرانرژي باقي بمانند. از طرفي توقع از من بالاتر است و بايد بتوانم از عنوان چهار سال پيش خودم دفاع كنم. كارم كه سخت است اما من به راحتي تسليم نمي شوم.
* تيم نسبت به 4 سال پيش چقدر تغيير داشته است؟
- نفراتي كه اعزام مي شوند همه با انگيزه هستند. فكر مي كنم نتايج خوبي در اينچئون بدست آيد. تيم همدل و يكدستي داريم و تمركز تمام بچه ها براي كسب خوش رنگترين مدال است.
اولين مدال تكواندوي بانوان ايران در بازيهاي آسيايي در وزن چهارم .بدست آمد. پروانه تهراني كه اكنون به عنوان مربي در كنار تيم حضور دارد در بوسان كره جنوبي تنها بانوي مدال آور بود كه بر سكوي سوم اين بازيها ايستاد. پس از آن 8 سال طول كشيد تا اين مدال بار ديگر تكرار شود و در گوانگجو چين، سوسن حاجي پور گردن آويز برنز را بدست آورد.
*** مهمترین حریفان سمانه شش پري در المپیک هفدهم آسیا
1- لي چين سنگ (چين تايپه)
2 طلاي قهرماني آسيا و برنز جهان، از مهمترين عناوين اين تكواندوكار با تجربه چين تايپه اي است. "لي" به راحتي از 40 امتياز اين رقابتها چشم پوشي نخواهد كرد.
2- مايوها مادا (ژاپن)
نايب قهرمان جهان در سال 2013 اولين سابقه حضور در بازيهاي آسيايي را تجربه مي كند. دارنده مدال طلا و نقره در قهرماني آسيايي در رويدادهاي قاره اي هميشه يك پاي فينال بوده است و يكي از حريفان مهم شش پري در المپيك هفدهم خواهد بود. نماينده ژاپن، مدال برنز گرندپريكس را هم در كارنامه دارد.
3- اهريوم لي (كره جنوبي)
نماينده كشور كره جنوبي در آخرين رويدادي كه حضور داشت، مدال طلاي قهرماني آسيا را در ازبكستان بدست آورد. او نيز همانند ديگر هم تيمي هايش مي خواهد از شرايط ميزباني كشورش نهايت استفاده را ببرد.
4- يون وانگ (چين)
سابقه 3 حضور در مسابقات گرندپريكس حالا او را تبديل به يكي از باتجربه هاي اين وزن كرده است. وانگ در هر رويدادي كه براي كسب سهميه المپيك امتياز داشته باشد، حضور پيدا مي كند و قطعا در آوردگاه اينچئون به دنيال بهترين نتيجه است.
5- هانگ تاي (ويتنام)
اين تكواندوكار ويتنامي در شياپ چانگ تاشكند برنز قهرماني آسيا را به همراه سوسن حاجي پور بدست آورده است و نمي توان او را در اين مسابقات دستِ كم گرفت.