كاپيتان در انديشه سومين نشان طلاي المپيك قاره اي
یوسف کرمی کاپیتان تیم ملی تکواندو در چهارمین حضورش در بازیهای آسیایی بدنبال سومین نشان المپیک قاره ای است؛ مدالی که کارشناسان کسب آن را دور از دسترس یوسف کرمی نمی داند.
کرمی که هم در تعداد حضور و هم در کسب نشان زرین رکورددار است، به عنوان یکی از باتجربه ترین ورزشکاران کاروان ایران در اینچئون 2014، به موفقیت یارانش هم امیدوار است: «درست که بچه ها اولين حضور در بازيهاي آسيايي را تجربه مي كنند اما بسيار باانگيزه و پرانرژي هستند و تجربه حضور در ميادين بزرگ را دارند. من به اين تيم اميدوارم و مطمئنم نتايج خوبي بدست مي آيد.»
دارنده 4 طلا و برنز رقابتهای قهرمانی جهان، در 32 سالگی در اوج پختگی تکنیکی و تاکتیکی است. او خوب می داند که در شیاپ چانگ در مقابل هر حریفی چگونه باید مبارزه کند و پیروزی اش را مدیریت کند.
سایت فدراسیون تکواندو پیش از اينكه ملی پوشان تکواندو به کره جنوبی بروند، چند دقیقه ای با کاپیتان یوسف همکلام شد که ماحصل آن را در ادامه خواهيد خواند:
*اين چهارمين حضور شما در بازيهاي آسيايي است، اينچئون سومين طلاي بازيهاي آسيايي شما را به همراه خواهد داشت؟
- من كه تمام تلاش خود را به كار مي بندم تا بهترين نتيجه را بدست آورم.
*در اولين سابقه حضور در بازيهاي آسيايي 18 ساله بوديد؟
- بله، 2002 بوسان كره جنوبي بود. در اول راه با قرعه اي سخت مواجه شدم و به قهرمان المپيك سيدني برخورد كردم. البته با تكواندوكار كره اي مبارزه اي پاياپاي داشتم، حتي توانايي پيروزي هم داشتم. اولين بار بود كه اسير ناداوري ميشدم اما به هرحال كره از امتياز ميزباني استفاده كرد و برنده ديدار شد.
* و بعد از آن شما در 2 دوره به مدال طلا رسيديد؟
-در دوحه قطر كه تنها طلايي كاروان تكواندو بودم، 2010 گوانگجو چين هم به مدال طلا رسيدم تا تنها تكواندوكاري باشم كه 2 طلاي بازيهاي آسيايي را بدست آورده است.
*كدام يك از اين 2 مدال را بيشتر دوست داريد؟
- انتخاب كردن كار سختي است. من اصولا همه مدال هايم را دوست دارم چون براي تك تك آن ها زحمت كشيده ام. اما از دوحه قطر خاطرات خوبي دارم. در 2006، تنها طلايي تكواندو بودم. بعد هم كاروان ايران يك هفته اي بود كه مدال طلايي نداشت و آخرين طلا براي رضازاده بود. بعد از مدال من به قولي طلسم شكسته شد و كاروان تعداد طلاهايش افزايش يافت.
* چرا حساسيت بازيهاي آسيايي اينقدر بالا است؟
- المپيك آسيايي شرايط خاصي دارد. نفرات همان نفرات هستند. رقيبان كه تغيير نمي كنند اما شرايط و جو مسابقات سخت است. همه رشته ها در دهكده بازيها هستند و همين ناخواسته باعث مي شود حساسيت مسابقات براي بازيكنان بيشتر شود.
* به جز شما 5 تكواندوكار ديگر ما اولين حضور در بازيها را تجربه مي كنند، اين كار را سخت نمي كند؟
- درست است كه جوان هستند و تجربه حضور در بازيهاي آسيايي را ندارند اما من اين را يك مزيت مي دانم. بچه ها در اولين حضورشان پر از انرژي و انگيزه هستند و مي خواهند بهترين نتيجه را بگيرند. اين نفرات با شرايط مسابقات آشنايي دارند چراكه قبلا ميدان هاي سخت و حساس را هم تجربه كرده اند.
* اسم اين تيم را چه مي گذاريد؟
- مي گويم تيمي كه پر از انگيزه است.
* نتايج تيم ايران در اين رقابتها را پيش بيني مي كنيد؟
- پيش بيني كار سختي است. اما اين تيم توانايي و پتانسيل بالايي دارد. بازيكنان در اين مدت تلاش بسياري داشتند و عزمشان را براي كسب بهترين نتيجه جزم كرده اند. مطمئن هستم نتايج خوبي در اينچئون رقم مي خورد.
***ركورد در دستان كاپيتان
تيم ملي تكواندوي ايران در وزن هفتم بازيهاي آسيايي 4 مدال در اختيار دارد. اولين مدال اين وزن توسط مجيد امين ترابي در سال 1994 كسب شد، كه رنگ آن برنز بود. 4 سال بعد بازهم نماينده ايران امين ترابي بود كه مدال خود را در بانكوك تايلند تكرار كرد.
8 سال بعد يوسف كرمي راهي بازيهاي آسيايي شد و در دوحه قطر توانست به مدال طلا دست يابد. در گوانگجو چين نيز يوسف باز هم طلايي شد تا ركورد دار طلايي تكواندو در بازيهاي آسيايي شود.
*** مهمترين حريفان يوسف كرمي در المپيك هفدهم آسيا
1- جسور بايكازوف (ازبكستان)
دارنده مدال طلا و نقره قهرماني آسيا، در اين چند وقت اخير آمادگي خوبي دارند. بايكازوف در گرندپريكس قزاقستان نيز بر سكوي سوم ايستاد در فينال قهرماني آسيا تاشكند، با استفاده از امتياز ميزباني و با نادوري در مبارزه با كرمي به پيروزي رسيد و طلايي شد.
2- يويينگ راي شين (كره جنوبي)
نماينده كشور ميزبان، "شين" خواهد بود. اين تكواندوكار 23 ساله نايب قهرماني نوجوانان جهان را در كارنامه دارد. يكبارهم با مهدي خدابخشي مبارزه كرده است كه در رقابتهاي قهرماني جهان نتيجه را به او واگذار كرد.
3- ساير رقبا
"ترونگ نگويون" ويتنامي، دارنده مدال طلاي قهرماني آسيا و"كاي چانگ" از چين تايپه دارنده مدال برنز آسيا از ديگر حريفان يوسف كرمي در المپيك هفدهم آسيايي خواهند بود.
***نظرات خانواده تكواندو در خصوص يوسف كرمي
1- غلامحسن ذوالقدر (سرمربي اسیق تيم ملي و مدير سازمان تيم هاي ملي)
دنيايي از تجربه است و انتظار داريم به كمك تجربه و كوله باري از مدال، در اين دوره نيز بهترين نتيجه را بدست آورد. توان و قدرت بدني يوسف كرمي هميشه مثال زدني بود و در خارج از كشور به او لقب مرد از فضا داده بودند. اميدوارم مدال طلاي 2 دوره قبل خود را تكرار كند.
2- بيژن مقانلو (دارنده مدال برنز قهرماني جهان و بازيهاي آسيايي و سرمربي تيم ملي تكواندو)
مردِ خستگي ناپذير تكواندو. حضورش در اردوهاي تيم ملي واقعا براي كادرفني و بازيكنان يك نعمت است. برخلاف خيلي ها كه از سن يوسف مي گويند. من سن و سالي نمي بينم، درست است كه سابقه طولاني در اردوهاي تيم ملي دارد اما هر وقت خواسته، بهترين نتيجه ها را گرفته و در زمان تمرين بسيار سرحال و پرنشاط است و با انگيزه اي كه دارد به بازيكنان هم روحيه مي دهد. اميدوارم در اينچئون بهترين نتيجه را بدست آورد.
3- مهدي بي باك (نايب قهرماني جهان، دارنده مدال طلا و نقره بازيهاي آسيايي و مربي تيم ملي تكواندو)
كاپيتان تيم ملي و دست راست كادرفني. زحمات زيادي را براي تكواندو ايران كشيده و افتخاراتي كه براي كشورمان بدست آورده هيچ گاه از ياد ها نمي رود، او 13 سال از بهترين روزهاي زندگي اش را صرف تكواندو و افتخارآفريني براي كشورمان كرده. مي دانم نتيجه خوبي را در اينچئون بدست مي آورد.
4- مهرداد يوسفي (مربي بدنساز تيم ملي)
از سال 2000، يوسف را مي شناسم. هيچ وقت تمام نمي شود. اكنون شرايط جسماني و قدرت بدني خوبي دارد. ضمن اينكه به پشتوانه مدال ها و تجربياتش، هم مي تواند به بازيكنان ديگر كمك كند و هم در اينچئون بهترين نتيجه را بدست آورد.
5- بهنام اسبقي (قهرمان جهان)
اسطوره تكواندو بوده و هست. هميشه بهترين نتايج را بدست آورده و يكي از پرافتخاران ورزش تكواندوي ايران و جهان است. به شخصه معتقدم يوسف بهترين نتيجه را در اينچئون مي گيرد.
6- مهدي خدابخشي (قهرمان آسيا)
يوسف بزرگ ما در تيم ملي است. او اسطوره ايران و جهان است و حضورش در اردوهاي تيم ملي به ما كمك بسياري كرد. كرمي سابقه 2دوره بازيهاي آسيايي را دارد و به خوبي شرايط اين مسابقات را مي داند. حضورش در اينچئون به ما كم تجربه ها كمك بسياري خواهد كرد و قطعا خودش نيز بهترين نتيجه را مي گيرد.