مهدی بی باک : همدلي مهمترين فاكتور تيم است/ هر 6 ملي پوش توانايي كسب مدال را دارند
مهدي بي باك كه مربيگري را سخت تر از زمان بازيگري مي داند، به تيم اعزامي تكواندو در اين دوره از بازيها اميدوار است و معتقد است اين تيم توانايي كسب بهترين نتيجه را در اينچئون دارد.
تكواندو را از 9 سالگي زير نظر علي اكبر سلطاني در باشگاه صحرا آغاز كرد. با اينكه خانواده اي تكواندويي نداشت اما با پيشرفتي كوتاه مدت در تكواندو، خانواده را مجاب به حضورش در اين رشته ورزشي كرد. نگاهش به ورزش هميشه جدي بود و 19 ساله بود كه اولين مدال طلاي جام جهاني را براي كشورمان به ارمغان آورد.
مدال نقره قهرماني جهان، طلاي جام جهاني، طلا و نقره بازيهاي آسيايي از ديگر عناوين او است و پس از 2 دوره حضور در المپيك آسيايي حالا بعنوان مربي در هفدهمين دوره بازيهاي آسيايي حضور دارد.
مهدي بي باك كه مربيگري را سخت تر از زمان بازيگري مي داند، به تيم اعزامي تكواندو در اين دوره از بازيها اميدوار است و معتقد است اين تيم توانايي كسب بهترين نتيجه را در اينچئون دارد.
***شرايطمان خوب است
مهدي بي باك، مربي تيم ملي تكواندو، در خصوص شرايط بازيكنان پيش از آغاز مسابقات تكواندو در هفدهمين دوره بازيهاي آسيايي به سايت فدراسيون تكواندو گفت: شرايط بازيكنان بسيار خوب است و براي آغاز مبارزات تكواندو در المپيك هفدهم آسيايي آماده ايم. بازيكنان ما مسابقات سنگيني را پشت سر گذاشتند اما هدف ما، آمادگي صد در صد براي حضوري موفق در اينچئون بود و ان شاء الله بازيكنان در روز مسابقاتشان در بهترين شرايط قرار داشته باشند.
***نزديكي زمان مسابقات كارمان را سخت كرده است
وي تصريح كرد: ما 15 روز بعد از بازيهاي آسيايي، مسابقات گرندپريكس را پيش رو داريم و اين نزديكي مسابقات كارمان را دشوار كرده است اما به هرحال اين سختي را بايد تحمل كرد. تغيير شيوه حضور در المپيك باعث شده است همه تورنمنت ها و رقابتهاي تكواندو سخت باشد و حساسيت بالايي داشته باشد و نفرات با بهترين شرايطشان به رقابتها بيايند.
***اعتراضي به داوري نداريم
مهدي بي باك در پاسخ به اين سوال كه آيا اشتباهات داوري مي تواند به ضرر تيم ملي در شياپ چانگ اينچئون باشد؟ اظهار داشت: داوري تكواندو نسبت به گذشته تغيير كرده است و اصلاحات زيادي انجام شده، اما هنوز هم در بعضي موارد اشتباهات و ناداوري ها ديده مي شود. اما كادرفني هميشه به بازيكنان گفته است كه در زمين مبارزه بايد طوري رقابت كنند كه اشتباهات و ناداوري ها نتواند كاري از پيش ببرند.
داوري كه در مسابقات هميشه به ضرر ما بوده است، نمونه آن مسابقات گرندپريكس كه در مبارزات سجاد مرداني و فرزان عاشورزاده به خوبي ديده شد. اما ما اعتراضي به داوري نداريم و بازيكنان بايد مبارزاتشان به قدري مطمئن باشد كه مشكلي به وجود نيايد.
***تكواندو متعلق به كره نيست
وي در رابطه با ميزباني كره جنوبي در هفدهمين دوره بازيهاي آسيايي افزود: ما در كره جنوبي هم قهرمان جهان شده ايم. كار دشواري در اينچئون داريم و به خوبي اين را ميدانيم.اما وقتي بازيكنان ما مدال ها را متعلق به خودشان بدانند و تمام توانشان را در زمين مبارزه بگذارند؛ قطعا مي توانند نتايج خوبي را بدست آورند. يك زمان كره جنوبي حريف اصلي ما در تكواندو بود اما حالا تكواندو گستردگي زيادي دارد و مي بينيم تكواندوكاراني قهرمان جهان و المپيك مي شوند كه حتي نام كشورشان را هم تا به حال نشنيده ايم.
***هر 6 وزن اميد ما براي كسب مدال هستند
وي با اشاره به اينكه تيم ملي تكواندو تركيبي از جوان ها و با تجربه ها است، اظهار داشت: به جز يوسف كرمي، 5 تكواندوكار ديگر ما اولين حضور خود در بازيهاي آسيايي را تجربه مي كنند. كرمي 13 سال عضويت در اردوهاي تيم ملي را تجربه كرده است و ثانيه ها و زمان هاي زيادي را در شياپ چانگ گذرانده و تجربيات خوبي را به ديگر بازيكنان منتقل مي كند. يك كاپيتان با تجربه كمك زيادي را به كادرفني مي كند و واقعا حضور يوسف در تيم يكي از نقاط قوت ما است.
مسعود حجي زواره نيز يكي از باتجربه هاي تيم است. سجاد مرداني و بهنام اسبقي نيز در اين چند وقت اخير نتايج خوبي را بدست آورده اند. فرزان عاشورزاده و مهدي خدابخشي نيز به خوبي توانايي فني خودشان را نشان داده اند و ثابت كرده اند كه مي توان به خوبي به آنها اعتماد كرد.
ما به هر 6 تكواندوكار تيممان اميدوارم هستيم و مي دانم هر 6 نفر توانايي كسب مدال را دارند. اما رنگ مدال بستگي به شرايط روز مسابقات و ورزشكار دارد كه اميدوارم تمام اين شرايط به سود ما باشد.
***عاشورزاده پيروز رقابت با چين تايپه خواهد بود
مهدي بي باك كه مدال طلاي وزن 58- كيلوگرم بازيهاي آسيايي را در اختيار دارد، در خصوص مهمترين حريف عاشورزاده در شياپ چانگ اينچئون گفت: فرزان در گرندپريكس قزاقستان تمام مبارزاتش را با پيروزي پشت سر گذاشت اما در فينال اين رقابتها حريف چين تايپه اي با تجربه تر عمل كرد. اين باخت براي او لازم بود چراكه اگر با مشكلي مواجه نشوي به دنبال حل آن نمي روي.
در بازيهاي آسيايي اين 2 تكواندوكار قطعا با هم مبارزه خواهند كرد و من اين قول را مي دهم كه فرزان، تكواندوكار برنده اين مبارزه مي شود.
*** يكدل بودن مهمترين فاكتور تيم است
وي در پاسخ به اين سوال كه نام اين تيم را چه مي گذارد؟ گفت: يكدل بودن تنها واژه اي است كه مي توانم براي اين تيم پيدا كنم. فدراسيون، كادرفني و بازيكنان همگي با يكديگر همدل هستند. مدت ها در اردوهاي تيم ملي حضور داشتم و به جرات مي گويم تاكنون هيچ دوره اي تيم را اينطور همدل نديده ام. همه بازيكنان براي يك هدف تلاش مي كنند و مطمئن هستم نتايج خوبي را هم بدست مي آورند.
***راه قهرماني دشوار است
وي در پايان خاطرنشان ساخت: ورزشكاران بايد بدانند راه قهرماني دشوار است. بازيكن در مقطعي ارزشمندترين مدال ها را هم بدست مي آورد اما بايد بتواند از آن عنوان دفاع كند و مدال هايش را تكرار كند. كسانيكه قهرمان هستند بايد براي يك راه سخت آماده شوند چراكه اگر عشق به ورزش نباشد اولين آسيب ديدگي، اولين خستگي و اولين وزن كم كردن باعث مي شود تا از ادامه راه خسته شود.